Mindenmentes fagyi recept

Tudtad, hogy a valódi ételeken alapuló, tápanyagokban gazdag, funkcionális táplálkozás nem csak egészséges, hanem finom és élvezetes is? Igen, még desszertekben sem kell hiányt szenvedned! A táplálkozás átkalibrálása, és terápiás alkalmazása a testi és szellemi egészségünk érdekében, egy fantasztikus lehetőség, amit mindenki megtehet önmagáért. Válaszd a funkcionális elveket, és élvezd az egészséges, ízletes ételek előnyeit!

2-3 fő részére

Összetevők:

  • 400 g fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy, berkenye, sárgabarack)
  • 200 g bio kókuszjoghurt
  • ½ fagyasztott banán (édesítéshez, ízlés szerint, elhagyható)
  • 1 kanál Great Lakes kollagén por (elhagyható)

Ízesítéshez és díszítéshez:

  • Vanília
  • Fahéj
  • 90%-os csokoládé reszelék
  • Pirított mandulapehely
  • Gyümölcsdarabok

Elkészítés:

  1. Tegyük a fagyasztott gyümölcsöt, kókuszjoghurtot és (ha használunk) kollagént a tálba és botmixerrel dolgozzuk össze.
  2. A fagyi állagát a kókuszjoghurt mennyiségével szabályozhatjuk, az édes ízt pedig a fagyasztott banán mennyiségével.
  3. A gyümölcsök kiválasztása és az ízesítés ízlés dolga, így bátran variáljuk őket.
  4. Ha a botmixer nem elég erős, akkor hagyjuk olvadni egy kicsit a gyümölcsöket, vagy adjunk hozzá több joghurtot. Ha így hígabb lesz a desszertünk, tegyük vissza a fagyasztóba fogyasztás előtt.
  5. Ízesítsük vaníliával vagy fahéjjal, és díszítsük csokoládé reszelékkel, mandulapehellyel vagy gyümölcsdarabokkal.

Élvezzük az ízletes, egészséges desszertet!